PERMANENT HÅRBORTTAGNING

Behandling               Pris per gång

Överläpp                        500:-                  
Haka                               500:-          
Läpp + haka                   750:-                
Ansikte helt                   1200:-                  
Hals                                700:-     
Nacke/Hårfäste              700:-                 
Bröst                               900:-                 
Bröst + mage               1000:-                 
Hel rygg                        1000:-           
Bikinilinjen                     700:-                 
Armhålor                        700:-                  
Hela ben                        1900:-              
Halva ben                      1000:-                
Armar                             1000:-                 
Underarmarna                800:-


IPL KÄRL OCH PIGMENT
 
Enstaka fläck /kärl          300:-
Pigmnet händer              600:-
Kärl näsa                         550:-
Kärl, pigment ansikte     800:-
 
HUDFÖRYNGRING
 
Hela ansiktet                   1000:-
Hals                                  800:-
Decoltage                        800:
Händer                             800:-


Förberedelse: Det är viktigt att du inte vaxa eller rycka bort hår minst 4 veckor innan behandling. Undvik även sol och solarium cirka 4 veckor innan. Huden ska vara så ljus som möjligt. Håren skall rakas eller klippas kort och vara ca 1-2 mm på behandlingsdagen.

PL SHR för hårborttagning
Denna IPL maskin SHR använder låg energi med många ljuspunkter, vilket gör att huden får en jämnare temperatur i motsats till tidigare versioner av IPL och laser som använder hög energi och korta pulser, vilket kan innebära att huden blir irriterad och lättare bränns.

Behandlingsområden
Permanent hårborttagning
Pigmenteringar
E-light mot ytliga blodkärl
E-light mot acne & ärr
Rosacea
Tar permanent bort hårväxt på hela kroppen

Med IPL-ljusteknik genom en IPL maskin så tar man bort hårväxt snabbt, permanent och helt smärtfritt. En gel appliceras på det område som ska behandlas för att fukta det yttersta hudlagret och för att koncentrera ljuset till behandlingsområdet. Det tar i genomsnitt 6 behandlingstillfällen för att få bästa resultat.
IPL SHR tar bort ytliga blodkärl
Med en IPL maskin kan man ta bort ytliga blodkärl. Man behandlar enstaka områden eller flera områden enligt kundens önskemål. En gelé appliceras på det område som ska behandlas för att fukta det yttersta hudlagret och för att koncentrera ljuset till behandlingsområdet. Det tar genomsnittligt 3 behandlingstillfällen för att få bästa möjliga resultat.
IPL SHR tar bort akne och ärr
Vid acnebehandlingar använder man sig av IPL-ljusteknik. Med IPL-ljusteknik tränger det intensiva ljuset ner i hudens lager och verkar bakteriedödande på acnebakterien. Detta görs helt utan att skada övrig hud. Man ser resultat av IPL-behandlingar redan från första gången.
SÅ FUNGERAR IPL
Enkelt förklarat är det ljusstrålen som söker sig ner i vävnaden och når det mål som den är avsedd för. I de fall man vill ta bort hår, så är det melaninet i hårsäcken som absorberar ljuset som sedan omvandlas till värme. Värme runt 70ºC förstör hårsäcken så att ett nytt hår inte kan återbildas.
BRA ATT VETA OM HÅRBORTTAGNING
För ett optimalt resultat krävs en serie upprepade behandlingar, i genomsnitt 6-8 stycken. Det är högst individuellt hur många behandlingar som behövs och beror helt på hudens biologiska funktioner. Ett grovt hårstrå med mycket melanin absorberar mer ljus och kan därmed få en tillfredställande värmeutveckling som behövs för att förstöra hårsäcken. Tunna hårstrån kräver fler behandlingar.
KAN ALLA HÅRFÄRGER BEHANDLAS?
Alla hårtyper går att behandla, men med varierande resultat. Bäst resultat av hårborttagning med laser får man på mörkt hår i kombination med vit hud. Blont och rött hår har också pigment, vilket man kan behandla men man får dock inte lika gott resultat. Vi rekommenderar därför att du med rött eller blont hår kommer på konsultation innan hårborttagning. Vi kan då behandla ett provområde för att se om det hjälper mot just din specifika hårväxt – och om du upplever att resultatet hjälper dig - är du alltid välkommen att göra flera behandlingar.
PERMANENT HÅRBORTTAGNING
Det går endast att ta bort hår som är i sin växtfas. Varje hårstrå lever sitt egna liv och om det inte vore så, så skulle vi vara jättehåriga i vissa perioder och hårlösa andra. Överallt på kroppen har håret olika växtfaser. Kroppen skapar nya celler var 5-7 år och då kan man också få nya hårceller, inte säkert men möjligheten finns
INFÖR BEHANDLING
Huden ska vara ren vid behandlingen och håret ska vara ca. 1-2 mm långt. Du får inte vara solbränd, solat (gäller även solarium) eller använt brun-utan-sol 4 veckor innan behandling. Huden ska vara så ljus som möjligt. Vissa mediciner, sjukdomar, tillstånd mm kan göra att man bör avstå IPL-behandling, läs mer om dessa längre ner.
SÅ HÄR GÅR EN BEHANDLING TILL
En gel appliceras på området som ska behandlas för att fukta det yttersta hudlagret och koncentrera ljuset till behandlingsområdet. Varje gång ljuset avfyras behandlas en yta på 2x3 cm. Hela den ytan som man vill avlägsna hår på behandlas vid ett behandlingstillfälle. Tiden det tar varierar beroende på hur stort området är. Aloe vera spray samt gel appliceras efter behandling.
EFTER BEHANDLING
Vissa personer får en lätt rodnad efter behandling. Vanligt är att man blir rödprickig, en värmeutveckling uppstår runt varje hårsäck, där håren finns blir det rött. Detta lägger sig efter några minuter till någon timme. I vissa fall kan det bli en sårskorpa, då är det ett tecken på överbehandling. Man ska inte utsätta det behandlade hudområdet för starkt solljus i två veckor efter behandling. Undvik att duscha varmt, träna, bada och bada bastu samma dag samt dagen efter behandling.
EVENTUELLA BIEFFEKTER
Inga bestående biverkningar har noterats. Hårsäcksinflammation, dvs. irritation (rodnad) och eventuell uppkomst av var runt vissa hårstrån kan förekomma i vissa fall, men försvinner då håren börjar lossna. Detta är ofta tecken på dålig hygien efter behandlingen, om man pillar på det behandlade området exempelvis. Sårskorpor kan bildas på känslig hud, men är ovanligt. Det kan även förekomma vid överbehandling, dvs. för hög styrka. Då kan en tillfällig ökning eller minskning av hudfärgen förekomma (pigmentförändringar), som efter de flesta sår, de försvinner efter några månader
Som regel tar det någon månad innan man ser att kärlen har försvunnit, och under tiden kan det bli en rodnad eller gulbrun strimma längs kärlet. Ibland kan det bli ett litet blåmärke som snart försvinner. Oftast syns det nästan inget efter behandlingen, men det betyder inte att effekten uteblir.
DU ÄR ÖVER 18 ÅR OCH FRI FRÅN NEDANSTÅENDE HÄLSOPROBLEM
Blodsjukdomar : AIDS, HIV, Hepatit, onormala blodkoagulering etc.
Cancer
Diabetes
Dermatit
Epilepsi
Eksem (i behandlingsområdet)
Feber och infektion i kroppen
Hormonbehandling
Hjärt - och kärlsjukdom
Hudsjukdom
Högt blodtryck
Implanterad hud (i behandlingsområdet)
Mörka upphöjda leverfläckar eller vårtor (i behandlingsområdet)
Pacemaker
Psoriasis (i behandlingsområdet)
Tatuerad hud/permament make-up (i behandlingdområdet)
Om du är gravid eller ammar, bör du rådfråga din läkare innan du påbörjar en behandling.
Tar du medicin som ökar ljuskänsligheten t.ex antibiotika, tetracyklin-medicin mot acne eller malariatabletter ska du vänta två månader efter avslutad medicinering innan IPL-behandling påbörjas eftersom att man vid denna typ av medicinering är extra ljuskänslig.
Har du eksem, dermatit, psoriasis eller annan hudsjukdom bör du rådfråga med din läkare innan IPL-behandling påbörjas.
Har du pacemaker bör du rådfråga med din läkare innan din IPL-behandling påbörjas. Undantag kan göras om läkarintyg finns.
Permanent hårborttagning finns inte eftersom kroppen skapar nya celler vart 5-7 år och då kan man också få nya hårceller, inte säkert men möjligheten finns. Det är högst individuellt hur många IPL-behandlingar som krävs vid behandling. Få personer klarar sig med 4, medan andra kan behöva 12 eller till och med fler.
Biverkningar som kan uppstå direkt efter behandling: Rodnad och svullnad som lägger sig ganska snart.
Ca 4 veckor före IPL-behandling bör man undvika att sola och använda brun utan solprodukter. Vistas man mycket i sol bör man använda solskyddsfaktor 50. Du ska undvika att träna, bada, basta samt att duscha varmt samma dag eller dagen efter IPL-behandling. God hygien är viktigt efter IPL-behandling. Där skyddsglasögon krävs ska dessa sitta på under hela behandlingen.