En konsultation ingår alltid när du gör fransförlängning hos oss. Du och jag går då igenom vilka fransar som ska sättas efter dina förutsättningar och önskemål.

Volymfransar:
Nytt set: ca 3 timmar 600kr
Påfyllning 120min: 400kr
Quick fix (30min): 200kr

Volymfransarna är tunnare än singelfransarna. Vi använder volymfransar på 0,07mm i tjocklek. Dessa läggs i knippen med 2-5 i varje som sedan fästs på en av dina egna fransar. Volymfransarna ger ett mer fjäderlikt och fluffigt resultat. Fransarna  är lättare och blir därför mer skonsamma mot dina egna ögonfransar. Volymfransarna går att variera mer om du i dig själv har glesa eller korta fransar.
Många gillar att blanda singelfransar och volymfransar för att få det bästa av båda världar. Här får vi både det tjocka och svarta från singelfransarna blandat med det mjuka fluffiga från volymfransarna. Resultatet blir lite mer busigt och osymmetriskt vilket även ger en naturlig look.

Att tänka på före din behandling:
-Friska ögon: Det är inte okej att komma med inflammerat öga eller vagel då bokar vi om din tid tills ögat mår bra igen.
-Kom gärna osminkad. Det går att ta bort sminket på salongen men kom iså fall gärna lite före din tid så du hinner ta bort det.
-Rena fransar: Fransarna bör vara rena från feta krämer för att fransförlängningen ska fästa.

Att tänka på efter din behandling:
-Undvik vatten de första 24 timmarna. Limmet har en härdningsperiod på ca ett dygn och om fransarna blöts före detta kommer dem att lossna.
-Använd inga oljeprodukter på eller i närheten av fransarna, detta gör att limmet löses upp.
-Använd ingen Propylen Glykol på fransarna. Detta är ett mjukgörande ämne som löser upp limmet.
-Tvätta fransarna varje dag!
-Använd ögonsmink som är lätt att ta bort. Undvik vattenfast ögonsmink då du ofta behöver oljebaserad rengöring för att få bort det.
-Pilla och gnugga inte i onödan.

FRÅGOR OCH SVAR
Fransförlängning  tar ca 2 timmar att göra vid ett nytt set. Din stylist fäster under denna tid syntetfrans för syntetfrans på dina egna fransar och jobbar mycket precist för att inga fransar ska fastna i varandra och bli klumpiga. Stylisten fäster mellan 50-150 fransar per öga beroende på yrkesnivå och dina egna fransars förutsättningar.

Sliter ögonfransförlängning på mina egna fransar?
Nej. När du fått ögonfransförlängning som är anpassad efter dina egna ögonfransar, gått till en seriös salong och tar hand om ögonfransförlängningen på rätt sätt skadar det inte att ha fransförlängning. Däremot är det bra att ta en paus i fransförlängningen ibland, för att låta fransarna vila.

Kommer jag tappa mina egna fransar?
Ja och nej. Du tappar i snitt fem fransar per dag och det är så kroppen fungerar. Detta märks tydligare när vi har ögonfransförlängning då fransarna blir synligare. Dina ögonfransar har en naturlig växtcykel som gör att du tappar mer i vissa perioder och mindre i andra. Du tappar alltså inte mer fransar än vanligt med ögonfransförlängning.

Varför tappar jag min ögonfransförlängning?
Har du tappat din ögonfransförlängning snabbt behöver du titta på fransarna som lossnat. Ser du en tunnare rot i slutet på fransen har fransförlängningen släppt med din egen frans. Detta beror förmodligen på att du är i en ”tapperiod” där fransarna lossnar för att ge plats åt de nya som växer ut. Andra saker i kroppen kan också påverka ditt fransavfall såsom; hormonförändringar, stress och medicinering.
Om syntetfransen släppt ensam beror det på att limmet lösts upp och fransen lossat. Detta brukar bero på yttre faktorer såsom att olja eller andra olämpliga ämnen kommit på fransarna.

Vad gör jag om jag är missnöjd med mina fransar från Finare Fransar?
Är du missnöjd, erbjuder vi dig då att komma på en kostnadsfri 30 minuters behandling där vi korrigerar det du är missnöjd över. OBS! Korrigering gäller 5 dagar efter din senaste behandling och vid tider på minst 75 minuter.

Kan jag göra ögonfransförlängning om jag har glapp i mina egna fransar?
Ja, däremot kan vi inte sätta förlängning där du inte har några egna fransar. Med volymfransar kan glappen döljas beroende på hur stora de är.

Kan man vara allergisk mot limmet?
Luxurious Lashes kosmetiskt godkända lim har till och med visat sig fungera för de personer som tidigare uppvisat allergiska reaktioner eller överkänslighet mot andra franslim.
I Luxurious Lashes sortiment finner du kvalitetslim för både dig och dina kunders trygghet och säkerhet. Alla lim vi har är PVC-, latex- och formaldehydfria. De är dessutom kosmetiskt godkända via Kosmetiska Europadirektivet 1223/2009 alternativt via FDA.Allergi kan tyvärr uppstå̊ av limmet. 

Har ni någonåldersgräns för fransförlängning?
Ja, du som bokar tiden ska ha fyllt 18 år. Vid målsmans tillstånd 16 år.